Joop van Orsouw

Joop van Orsouw ( 1957 ) geboren en getogen in Oss en een leven lang actief binnen allerlei sportverenigingen en andere organisaties, zoals Stichting Carnavals Viering Oss, businessclub FC Oss, Brabantse Carnavals Federatie enz.
Getrouwd, 3 volwassen kinderen, jurist en sinds 1988 zelfstandig ondernemer. Naast de politiek in Oss ben ik in het dagelijks leven bezig met het verkopen en aankopen van woningen en bedrijfsruimten, het taxeren van woningen en bedrijfsruimten en juridische advies in mijn eigen makelaardij.
Sinds 1990 zit ik in de Osse politiek. Eerst 4 jaar als commissielid, daarna inmiddels ruim 23 jaar als raadslid.
In totaal ben ik daar van 5 jaar wethouder geweest, met in portefeuille o.a. ruimtelijke ordening, milieu, personeel en organisatie, woonwagenbeleid, kermisbeleid, volkshuisvesting, economische zaken en financiën.
Ik ben er trots op dat ik in al die jaren vele inwoners van Oss heb kunnen en mogen helpen. Onrecht moet bestreden worden en dat doe ik dan ook. Altijd met volledige inzet en passie en waar nodig hard.
Daarom ben ik 4 jaar geleden ook lid geworden van de 50PLUS partij. De enige landelijke partij die echt opkomt voor ouderen, de enige landelijke partij die onrecht welke ouderen wordt aangedaan bestrijdt.
Namens de 50PLUS partij ben ik algemeen bestuurslid van Waterschap Aa en Maas.


Hennie van der Wal

Hennie zit sinds 2014 samen met Joop van Orsouw in de gemeenteraad namens Beter Oss.
Politieke aandachtspunten zijn. Zorg, WMO, Veiligheid.
Hennie woont al meer dan 20 jaar in Oss. Samen met zijn vrouw Angelique en kinderen Fleur en Louk wonen ze aan de Wilhelminalaan in Oss zuid.
Joop van Orsouw en Hennie zijn vijf jaar geleden Beter Oss begonnen. Er kwamen veel signalen binnen dat er behoefte was aan een tweede lokale partij naast de VDG. Een partij die opkomt voor de inwoners van Oss. Een partij die zich concentreert op de specifieke lokale vraagstukken in de omliggende kernen en wijken. Een partij die de problemen samen met burgers wil oplossen.
Hennie staat voor, duidelijkheid, heldere standpunten en afschaffing van overbodige of onduidelijk regels.


Maria Dobbelsteen

Maria Dobbelsteen (1953) geboren in Heeswijk Dinther en vanaf 1989 wonende in Oss. Startte mijn carrière in 1983 in de branche van arbeidsbemiddeling, re-integratie en loopbaan coaching samen met haar compagnon richtte zij een krappe vijftien jaar later SHD op, om in 2006 een eenmansbedrijf te starten onder de naam Dubbel Dice. Een groot deel van mijn werkzame leven heb ik in deze branche gewerkt. Mijn netwerk en kennis in deze branche is nog altijd groot, vandaar dat dit een passende keuze voor me is. Ook de inhoudelijke zaken die in de branche spelen zijn me bekend en hierin kan ik van betekenis zijn.

Nu ben ik midden in het centrum van Oss en inmiddels al enkele jaren eigenaar van de Stichting Oss Voorop die de Stadspas Oss beheert.

Daarnaast ben ik onderdeel van de Raad van Toezicht van de coöperatie Xtrathuiszorg en onderdeel van de Raad van Advies bij de Ruilwinkel, Coördinator van vergaderingen, bijeenkomsten en workshops in de Werkplaats Stadshart Oss.

Waarom de stap naar de lokale politiek! Ik denk dat ik met mijn achtergrond en ervaringen zeker het e.e.a. kan betekenen voor de inwoners, de ondernemers en het bedrijfsleven in de gemeente Oss. 

Een duidelijke keuze van mij om voor Beter Oss te kiezen.

Hobby’s: Fietsen, koken, mede organisator van een aantal evenementen in het centrum van Oss en ik ben penningmeester van een drie-tal stichtingen.

Liefde voor hoeden! Met welke hoed kijk jij?

Ik ben een verzamelaar van hoeden en daardoor ook een frequent hoedendrager 

Door samenwerking ontstaan er verbindingen.


Bert van Tilburg

Ik stel me even voor:

Mijn naam is Bert van Tilburg (1946) en ben geboren Ossenaar.

Ik ben raadslid van Beter Oss. Ik heb me de laatste jaren enorm ingezet voor de Osse burger door mijn werkzaamheden bij Beter Oss. Dit blijkt o.a. uit het feit dat meisjes zich hier in Oss wel kunnen laten inenten en niet in Veghel, Het veiliger is geworden doordat er niet meer in het ‘’Gengske’’ en de galerij gefietst mag worden.  De woonwagenbewoners hebben meer rechten gekregen. door de inzet van Beter Oss

Ook zette ik me in voor gratis parkeren, Voor de bewoners in de Schadewijk. En voor het behoud van natuur o.a. de bomen. Alleen waar het directe hinder opleverde kappen zoals op de Granietstraat.

 

Last but not least, ik heb me altijd en zal me altijd vol inzetten  voor de thuiszorg en mantelzorgers Dat elke burger zijn nachtrust krijgt die hij verdient en niet opgeschrikt wordt door nacht treinen.  Wij hebben ons ingezet en verzet tegen de komst van een mestfabriek.

 

Wij houden onze mond niet in de raadsvergaderingen en zeggen wat we bedoelen zonder moeilijke woorden. Het is zeker dat we nog het nodige moeten bereiken!

Met uw stem kunnen we dat en zullen we ons nog meer inzetten voor de Osse burgers en zo ook de mensen in onze kernen.

Een aantal kernpunten die onze aandacht hebben:

  • Lagere belastingen
  • Meer zorg voor de ouderen (zorg is een groot goed!)
  • Uitbreiding van het gratis parkeren
  • Vergroten van veiligheid op straat d.m.v. cameratoezicht
  • Het terugdraaien van de bezuinigingen op het gebied van sport
  • Weg met de welstandsregels!
  • Meer en betere woningbouw met o.a. aanpassing voor de ouderen
  • Het stimuleren van werkgelegenheid onder jongeren, maar ook ouderen.

 

Er is dus nog veel werk aan de winkel, waar ik me als burgerlid graag voor in wil blijven zetten in de gemeenteraad.

Wij zijn zeker geen partij die overal tegen is, maar wel een partij die voor de burgers opkomt! Iedereen kan onze hulp vragen. Als wij kunnen zullen we helpen. Maar beloven niets wat we niet kunnen nakomen. Wij zijn een partij die luistert naar de burgers

 

Ik hoop in 2018 op UW stem te mogen rekenen!

Mocht u mijn hulp nodig hebben bel 0412-647413


Monique Ploegmakers

Ik ben Monique Ploegmakers, 52 jaar, al 18 jaar getrouwd met Jurgen. Samen hebben we een dochter (16) en een zoon (14).
Ik heb eerst 8 jaar in de accountancy/consultant branche gewerkt. Daarna heb ik 16 jaar binnen de GGZ (verslavingszorg) op het gebied van bedrijfsvoering en controle diverse functies vervult. Binnen dit werkveld was en is ook vaak sprake van politieke afwegingen voor bepaalde beslissingen en belangenvertegenwoordiging voor specifieke doelgroepen. Binnen dit werkveld is mijn belangstelling voor de politiek ontstaan.
Ik heb mij bij Beter Oss aangesloten, omdat ik bij Joop (van Orsouw, partijleider) wel eens heb laten doorschemeren, geïnteresseerd te zijn in de lokale politiek. Beter Oss is een partij, die vooral ook voor de gewone mensen in de wijk aandacht heeft. Beter Oss is een partij die luistert naar verhalen van mensen, wat er leeft binnen de wijken en kernen. Beter Oss probeert vooral oplossingsgericht mee te denken. Beter Oss is sociaal waar dat nodig is, maar zonder “soft” te zijn. Dat zijn een aantal standpunten van de partij die mij aanspreken en waar ik mij voor in wil zetten de komende 4 jaar. Beter Oss is een gevarieerd team en het is leuk om hier deel van uit te maken!


Elise van Tilburg

Ik ben Elise van Tilburg, ik ben 18 jaar en zit nu in mijn eindexamen jaar van de HAVO op het Titus Brandsmalyceum. Na mijn examens wil ik graag Forensisch onderzoek gaan studeren.
Ik woon al mijn hele leven met mijn ouders en jongere broertje in Oss.

Mijn Opa, Bert van Tilburg, zit al een tijdje bij de partij Beter Oss. Hij is altijd erg enthousiast over de politiek, waardoor ik ook meer interesse begon te krijgen. Ik ben vooral benieuwd hoe nou alles in z’n werk gaat en hoe Beter Oss Oss beter maakt. Opa heeft meteen voorgesteld om ook bij de partij te komen, wat nu dan ook het geval is.

Beter Oss wil zich inzetten voor ouderen, maar ook zeker voor de jeugd, wat ik zelf een belangrijk punt vind aangezien ik zelf ook in die groep val. Ook streeft Beter Oss naar een dynamisch centrum, ik vind zelf dan ook dat het centrum verbeterd moet worden.


Ferry Vullings

Ik ben Ferry Vullings 41 jaar getrouwd met Desiree en vader van een dochter van 10, en stiefvader van een jongen van 18 en een meid van 19.

Werk inmiddels al 25 jaar bij VDL Mast Solutions (juni 2017 overgenomen van A-Hak Verlichtingstechniek) als monteur sportveldverlichting.

Door de jaren heen heb ik mezelf al voor diverse vrijwilligers organisaties ingezet en momenteel ben ik vooral actief voor de jongerensoos en het Kindervakantiewerk in Oss-Zuid.

Enkele jaren geleden ben ik in gesprek geraakt met Joop en daarmee meer politiek betrokken geraakt.

Beter Oss, een lokale partij welke opkomt voor de burger, een sociale eerlijke partij, een partij waar mensen op kunnen rekenen! En daar hoop ik de komende jaren deel van uit maken.


Anita van de Camp

Mijn naam is Anita van de Camp en ik ben geboren en getogen in Megen. Een prachtig, mooi stadje aan de maas.
Daar woon ik samen met mijn zoon Gieske van 16 jaar en onze twee honden Pleuntje en Lientje.
Enige jaren geleden heb ik om gezondheidsredenen moeten stoppen met mijn werk. Ik werkte als zelfstandige in de uitvaartverzorging. Je wereld wordt wat klein als je niet deel kunt nemen aan het arbeidsproces en daarom ben ik blij dat ik mij aan kan sluiten bij deze mooie partij Beter Oss. Beter Oss is een no nonsens partij die het belang van “de gewone man” voorop heeft staan, iets wat mij zeer aanspreekt. Ik wil en zal mij vooral in gaan zetten voor de belangen van Megen, Haren en Macharen. En hoop zo, veel te kunnen gaan betekenen voor zowel de inwoners als voor de leefbaarheid van onze mooie durpkes. Beter Oss staat dicht bij de mensen en wil graag zaken die niet kloppen bespreekbaar maken en oplossen. Iets wat past bij mijn persoonlijkheid. Niet lullen maar poetsen. Ik heb er heel veel zin in om mij de komende jaren in te gaan zetten voor allerlei zaken die vragen om een oplossing.


Stijn van Heijnsbergen

Ik ben Stijn van Heijnsbergen, 18 jaar oud en ik kom uit Lith. Ik ben benaderd door Bert van Tilburg met de vraag of ik interesse had om bij Beter Oss te komen. Politiek heeft me altijd al geinteresseerd dus zei ik natuurlijk ja. Ik hoop dat ik mensen in Lith en Lithoijen kan helpen en klaar te staan voor de mensen.

Jos van Vlijmen

Jos is een geboren en getogen Ossenaar en is sinds de oprichting bij Beter Oss.
Jos heeft een leidinggevende functie bij IBN, en werkt met mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. In zijn jonge jaren was Jos een verdienstelijk wielrenner en nu een fanatieke vrijwilliger in en om de wielersport. Je kunt Jos altijd bellen en hij komt helpen, behalve als er wielrennen op tv is.

Een van de speerpunten van Beter Oss, omdat er nogal wat wetswijzigingen voor deze mensen zijn bijgekomen, zal deze groep alleen maar groeien. En is er extra aandacht vereist. Het afschaffen van diverse belastingen (Hondenbelasting en Toeristenbelasting).


Carlo Smits

Mijn naam is Carlo Smits (1971) en ik ben een geboren en getogen Ossenaar. Geboren in de Krinkelhoek maar woon nu al ruim 22 jaar met mijn vrouw Maaike en mijn kinderen Lars, Jorn en Indy in de Schadewijk. Ik ben al ruim 20 jaar werkzaam bij Aspen Oss B.V. (voormalig Diosynth) momenteel in de functie van Planner/Buyer. Politiek heeft mij altijd geïnteresseerd, maar de drang om zelf iets voor de lokale politiek te gaan betekenen is vooral de laatste jaren aangewakkerd, toen ik als lid van de bewonersgroep te maken kreeg met de gemeente en de politiek in Oss met betrekking tot het project Kapelsingel/Singel 40-45.

De communicatie vanuit de gemeente over het plan was bedroevend en men wilde het plan erdoor drukken zonder enig overleg met buurtbewoners en belanghebbenden. De bewoners hebben alles in het werk gesteld om gehoord te worden maar liepen tot grote frustratie tegen een organisatie aan die niet wilde luisteren en niet openstond voor samenwerking en wederhoor.

Als bewonersgroep hebben we toen Beter Oss gevraagd om ons te adviseren over hoe we het voor elkaar konden krijgen dat er naar ons geluisterd zou worden en zo duidelijk konden maken dat we mee wilden denken om een zo breed mogelijk gedragen plan te creëren dat zowel voor de gemeente als de bewoners van de Schadewijk acceptabel is. Door het reële advies en hulp van Beter Oss zijn er deuren geopend die voor die tijd gesloten bleven en dit heeft er uiteindelijk voor een groot deel voor gezorgd dat er momenteel een plan bij de gemeente ligt dat zeer aanvaardbaar is voor zowel de gemeente als de buurtbewoners.

Voorgaande is voor mij de trigger geweest om mij in te gaan zetten voor de lokale politiek om zodoende mijn uiterste best te doen om de politiek begrijpelijk en dichter bij de mensen te krijgen waarbij niet wordt geregeerd vanuit een ivoren torentje. Ik ben zeer dankbaar voor de hulp die Beter Oss ons geboden heeft en ik wil mij graag inzetten voor mensen die met dezelfde problematiek te maken krijgen of beter nog ervoor zorgen dat er op voorhand al inspraak is en geluisterd wordt naar de burgers.

Ik hoop dat u op 21 maart 2018 gaat stemmen en dat Beter Oss op uw stem mag rekenen. Een no-nonsens partij die er staat voor de burger. Eerlijk en recht door zee waarbij men wars is van politieke spelletjes.

Op naar een BETER OSS